fredag den 10. juni 2011

Alt godt fra Amager

Hov, det er længe siden, jeg har haft tid til at give lyd fra os. Men vi har også haft travlt. Ludvig har trænet til det store Cirkus i børnehaven, og premieren løb af stablen i går til sommerfesten. Ludvig var en både farlig og modig fakir-tiger. han kunne springe gennem ringe af ild, gå på glødende kul og på et sømbrædt med bare poter (og sidste var et rigtigt sømbrædt!). Det var en stor dag for hele den lille familie, og vi har været helt flade i dag.


Elvira har følt sig inspireret af sin brors tigerspring og er gået igang med at øve sig i at rulle. Hun kan jo ikke fordrage at ligge på maven, så i stedet har hun ligget på ryggen og vendt sig først til venstre og så til højre, mens hun flyttede alt legetøjet fra side til side, indtil der ikke var mere inden for rækkevidde.

De sidste par dage er hun dog i stigende grad ved havnet på maven. Hun synes, at selve processen er ret sjov - altså at vende sig om på maven. Problemet er bare, at hun ikke tænker så langt frem. For når hun så ligger dér og rullet er overstået, bliver hun meget misfornøjet over at ligge på maven. Når jeg så endelig forbarmer mig over brokketøsen og hjælper hende med at trille tilbage på ryggen, går der ofte lige akkurat 10 sekunder, før hun ligger på maven igen... Så Elvira har haft travlt med at rulle om på maven og jeg har haft travlt med at skaffe mig ørenlyd ved at rulle hende tilbage igen.

Men her til aften skete der måske et mindre gennembrud. Hele to gange lykkedes det hende selv at komme tilbage på ryggen igen. Moderen var meget begejstret og jublede behørligt. Her til aften kigger jeg mig så om i stuen og sukker. Der er SÅ meget, der skal flyttes, når hun først begynder at trille omkring for alvor og kan få hendes små pilfingre i alting.

For hun piller! Hun piller i vaskemærker og snore og knurhår. Hun pilller i sin mors mund og sin brors briller. Hun piller små nullermænd op fra gulvet og i hvad som helst, hun ikke skal pille i. Hun piller langt mere end sin bror i samme alder. Han kastede alt fra sig...

Nå, men apropos tiger, så har hun taget springet ind i den sene babyalder for alvor. Hun har opdaget, at der er en sammenhæng mellem årsag og virkning. Det er hende, der laver lyden, når hun banker legetøjet ned i gulvet, eller vinden, når hun vifter med sine bøger og klude. Det er hende, der får spilleautomaten til at spille, når hun pander den én. Og det er hende, der får hunden til at springe op og gø, selvom hun ikke helt præcis har regnet ud, hvad hun egentlig gør. Men sjovt er det



Hun er også blevet vild med at komme i bad. For hun kommer i bad med storebror! Først fylder jeg kun karret en trediedel og drypper lidt olie i. Og så hopper ungerne ellers i, og de synes begge to, at det er en fest. Og så behøver jeg ikke holde på Elvira imens. Endelig en fordel ved at have to unger!


Vi har også fundet og navngivet flere vinbjergssnegle. De får deres eget indlæg snarest. Og i morgen skal vi på Fælleden og samle ind til hyldeblomstsaft og brændenællesuppe..

Ingen kommentarer:

Send en kommentar