torsdag den 16. august 2012

Første skoledag

Så oprandt den store dag for ældstebarnet! Det startede meget fredeligt fra morgenstunden, da vi først skulle være der klokken 10, så ungerne fik lov at sove igennem...



Jeg tror nok, moderen var mere begejstret end sønnen, da lillesøster endelig var afleveret. Men han ville alligevel gerne afsted, og havde selv købt tøjet, valgt halskæden og var spændt helt ind i knoglerne.


I disse tider debatteres det, om det er bedst at få flere timer på skemaet eller færre elever i klassen. Ludvig er så priviligeret at starte på en skole med to spor, hvor de i år er 16 elever i hans klasse og 17 i paralelklassen. Og da det har gået i SFO sammen i fire måneder nu, var det faktisk slet ikke hverken overvældende eller skræmmende, da vi først var derovre, og han kunne smide skjorten for at drøne lidt rundt i hallen med de andre drenge.

Chefen for det hele, Morten, holdt en fin velkomsttale til børnene, hvori der indgik seje Siriuspatrulje-soldater, prutten i soveposer, slubrende ske-spisning og forfrosne næser, der var lige ved at falde af af bare fornærmet uvenskab. Moralen var, at man skal spørge, hvis man ikke forstår, eller sige det, hvis man ikke synes om det - før næsen falder af.



Bagefter bevægede vi os til indskolingen nedenunder. 0.A gik forrest via et tov, som de alle 16 holdt i med lærer Elsebeth forrest. Og da vi trådte ud af hallen, stod alle elever og lærere fra 1. og 2. klasse langs trapper og gange hele vejen til børnehaveklassernes lokaler, mens de flagede og sang:

Vil du med i skole, ja så kom
Vil du med i skole, ja så kom
vi går, vi går
i mange, mange år


Moderen her fik godt nok lidt fugtige øjenkroge efter denne velkomst, og havde øre-til-øre-smil påklistret, da vi gik ind i det fine lille lokale, fyldt med dyr og sten på plakater, i skabe, levende og udstoppede, med bogstaver på væggene, som veste og på tavlen. De "gamle" 0.A. havde lavet navneskilte til de nye 0.A. og mange af børnene havde en plante med. Børnene fandt lidt forknytte deres plads, mens forældrene pludrede, smilede og knipsede løs på alt fra mobil til kæmpe telelinser.


Alle mødre, fædre og bedster blev nu smidt ned i kantinen til kaffe på kanden og vandmelon, mens børnene havde deres første skoledag med Elsebeth. Og da vi blev kaldt op igen en halv times tid senere, havde de både lært rim, fagter, sang, ord og tegnet deres egne ansigter til ophængning - tal lige om kvalitet i undervisningen og max styr på klassen! Jeg stemmer klart for små klasser.

Således kunne både børn og forældre ranke ryggen, stolte af præstationerne og gå op til fælles fotografering og 20 gange "appelsin". Så var første skoledag forbi. Og det var faktisk ret sjovt at gå i skole, skulle jeg hilse at sige :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar