søndag den 24. juli 2011

Våd dag

Hvad gør man, når det bare vælter ned fra den grå himmel hele dagen, og Ludvig har fødselsdagstømmermænd og ingen legekammerater hjemme fra ferie?

Efter to timers fælles starwars-spil på Ludvigs nye Nintendo, mens Elvira sov formiddagslur (hvor Ludvig måtte skænde sin mor ud for at få lov at overtage lyssværdet lidt engang imellem), alle Lillenørd-afsnittene på Oline-TV og en del hoppen uroligt omkring, pakkede vi os alle tre ind i regntæt og drog afsted mod noget andet vand, nemlig Danmarks Akvarium.

Danmarks Akvarium har reklameret stort for deres sommer-hajsærudstilling både på busser, hjemmeside og nyhedsbreve. Og da vi har årskort eftersom Ludvig er bidt af en gal søslange, var det klart, at vi skulle afsted i ferien. Desværre er det gamle hus ikke lige så stort som ambitionerne bag udstillingen. De havde erhvervet et par ekstra sorttippede revhajer, men ellers bestod særudstillingen i et udstillingstelt med en hajfilm og et par interaktive skærme, hvor man kunne quize om hajer og få mere at vide.

Men til min store overraskelse gav det ikke nogen skår i glæden for Ludvig over at være tilbage i akvariet. Mens Elvira sov sin korte eftermiddagslur blandt 100 feriegæster og turister, genså vi alle de dejlige, mærkelige, giftige, farverige, spændende store og små fisk, hajer, hummere, ål og kæmpekrabber, som vi ikke har set, siden jeg var højgravid. Der blev tegnet fisketegninger og klappet fladfisk og spist pølse og is, og Ludvig var i det hele taget næsten ikke til at drive hjem igen.

Elvira fik også sin første oplevelse med fisk set gennem en rude, og hun var helt tavs af bare optagethed. Især de små skildpadder og stribede fisk i det store akvarium for enden med rotunden var spændende for hende. I min favn forsøgte hun at fange de små fisk, når de svømmede lige forbi hendes næse. Det var stor underholdning for os alle tre.

Vi kan derfor varmt anbefale Danmarks akvarium som ferieoplevelse - ikke for deres ikke særlige særudstilling om hajer, men bare for at være det bedste sted på Sjælland at se det forunderlige liv under havet.

2 kommentarer:

  1. Vi havde også årskort til det magiske sted under vandet da min datter var lille et skønt sted ....
    hilsen Rosalisa

    SvarSlet
  2. Ja, jeg er også ganske begejstret for Danmarks Akvarium. Og jeg har store forventninger til deres kommende nye domicil ved Amager Strand. Tegningerne ser helt forrygende ud.

    SvarSlet